ganduri

Happily ever after…

….sau ce se intampla cand saruti broscoiul si acesta nu se transforma in print!

Cand se sting luminile si se aprind stelele, privesti in oglinda si vezi printesa din tine care vibreaza fata in fata cu destinul harazit. Cu tot cu pantofi de clestar, tiara si rochie de bal,suntem in expectatia deznodamantul fericit. Partea intunecata este invinsa, in timp ce noi ne oglindim narcisist . Conform a ceea ce auzim de copilandre, ar trebui sa se incheie totul aici…la “au trait fericiti pana la adanci batraneti…”

Dar….. cum se intampla ca uneori Cenusareasa ramane in rochia ponosita, Alba ca Zapada este totusi ucisa de vanatorul nemilos, Belle ramane sclava Bestiei, Ariel va fi tradata de cel despre care credea ca o iubea, Dorothy ramane ratacita pe vecie si Broscoiul nu isi tine promisiunea?

Cand ne uitam in oglinda, ne putem imagina si in cealalta varianta a basmelor? Cine ne pregateste pentru esecuri? Pentru lacrimi? Pentru tradari? Pentru viata? Cate dintre noi nu sunt inca locuitoare ale turnului de fildes si apologete ale iubirii fara de sfarsit?

Si totusi….chiar daca stim ca exista si varianta in care Raul invinge Binele, constrangerea sufletului nostru este sa continuam sa vedem in oglinda, Printesa care exista in fiecare dintre noi. Cu sau fara Print, avem dreptul sa speram ca vom avea momentul nostru de glorie, balul nostru, o Zana care va face magie cu noi, putem astepta ca Bestia sa se transforme sub puterea de nestavilit a iubirii si ca Dorothy isi va gasi drumul spre casa, adica…spre inima ei!

Image

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s