Interviuri

Vabene, ceasul care da ora exacta la Milano

Giorgio Grimoldi este geniul creator din spatele brandului Vabene si unul dintre descendentii familiei de bijutieri,Grimoldi.
giorgio grimoldi
El a rafinat si a cultivat mai departe pasiunea familiei sale pentru aceste capodopere distinctive si a transpus-o in linia de ceasuri Vabene, o linie tinereasca si joviala, colorata ca viata in Italia si stralucitoare ca orice catwalk milanez. Cristalele Swarovski se regasesc cu generozitate pe toate modele de ceasuri de dama, iar varietate cromatica depaseste orice limita.
Pe Giorgio l-am intalnit pentru prima data intr-unul dintre magazinele sale din Milano, din Piazza San Babila. M-au frapat modestia cu care isi poarta numele, extravaganta asumata, deloc intruziva si energia debordanta care ne-a insotit conversatia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Giorgio, in magazinul Vabene din Milano

In afara discutiilor noastre referitoare la afaceri, am reusit sa ii smulg cateva confesiuni pretioase, care se regasesc in mini interviul de mai jos.

A.R : Giorgio, de unde ti-a venit inspiratia pentru a crea ceasurile Vabene?

G.G: “Calatoresc destul de mult si dupa ce am terminat scoala de design la Milano , am avut o lunga vacanta pe plajele superbe din Mexic. Am fost inspirat de pattern-ul valurilor care se loveau molcom de pietrele minutios slefuite de ape si astfel am creat modelul de ceas Borgonovo.”

A.R: Cum ti-ai descrie ceasurile Vabene?

G.G: “Vabene incorporeaza un univers funky, iconic, colorat si intens glamorous.”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

L-am rugat apoi sa isi prezinte ceasurile, sa ne spuna care este preferatul lui si de ce.

G.G : “Preferatul meu este cu siguranta modelul ADESSO ( ital.= acum). De ce “Acum”? Pentru ca este ceasul momentului, in orice imprejurare ne-am afla. Este captivant si impresioneaza prin originalitate si culoare. Il putem gasi pe mai multe dimensiuni si cu doua modele de mecanism, automatic si quartz. Carcasa in policarbonat, cu forma ergonomica, usor curbata este prinsa in colturi in 4 cristale imense Swarovski. Pe una dintre laturi exista un termometru si pe cealalta exista cele 3 puncte in culorile tricolorului italian.”

adesso vabene (1)

Incepe sa zambeasca, pentru ca deja anticipeaza urmatoarea intrebare, asa ca raspunde direct : “Da, sunt mandru ca sunt italian!”

adesso vabene

Pe lista preferintelor lui, modelul SOLE ( ital.=soare) ocupa locul al doilea.

G.G: “SOLE este ca un soare stralucitor si luminos. Transparenta carcasei face ca lumina sa treaca prin ele, iar razele formate din cristale Swarovski, cu siguranta il fac sa straluceasca ireal. La fel ca si ADESSO, acest ceas poate fi gasit in mai multe culori si marimi, dar eu le prefer pe cele mai mari, pentru ca ele reprezinta cel mai bine spiritul ceasurilor VABENE. Ceasul acesta verde a fost conceput intr-o vara, inainte de Saptamana Modei la Milano, la rugamintea revistei VOGUE ITALIA si a fost vedeta pe catwalk-ul milanez”

sole vabene

Locul al 3 lea in inima lui Giorgio, il ocupa modelul CLASSICO.

G.G: : “Classico este un model deosebit, versatil si se adreseaza atat barbatilor, cat si femeilor. Este remarcat pentru carcasa din aluminiu hipoalergenic curbata, geamul dublu curbat si el si modul absolut irezistibil  in care iti imbraca incheietura mainii.

adesso vabene (2)

Modelul adresat femeilor este cu siguranta o piesa de rezistenta, carcasa si interiorul cadranului fiind acoperite in intregime de cristale Swarovksi roz, albstre sau gri.”

A.R: Giorgio, de ce ti-ai numit ceasurile Vabene? ( in italiana ” merge totul bine”)

G.G (rade): “Este starea noastra de spirit. Numele reflecta o abordare a vietii care este tipica italienilor. Valorile de baza sunt designul, creativitatea, rafinamentul si originalitatea.

Dar mai presus de toate, voia buna!”

 

 

Leave a comment